مدیرعامل آب منطقه ای گیلان عنوان کرد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گیلان؛ وحید خرّمی در گفتگوی ویژه خبری صدا و سیمای مرکز گیلان با اشاره به ذخیره ۱۶۰ میلیون مترمکعبی سد سفیدرود، اظهار کرد: از حیث حجم ذخیره آب نسبت به مدت مشابه سال گذشته وضعیت ثابتی داریم.
وی با بیان اینکه در وضعیت نرمال ذخیره سد سفیدرود در چنین ایامی از سال به ۵۰۰ میلیون مترمکعب می رسید، تصریح کرد: شاهد کاهش ۶۰ درصدی ذخیره سد نسبت به بلند مدت هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان ۷۰ درصد از اراضی شالیزاری استان را آبخور سد سفیدرود دانست و گفت: گیلان ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار دارد که ۱۷۲ هزار هکتار آن تحت پوشش شبکه آبیاری سد بوده و مابقی به صورت سنتی از انهار و نزولات جوی و رودخانه ها و آب های زیرزمینی استفاده می کنند.
خرّمی با اشاره به وقوع خشکسالی پی در پی طی سال های اخیر، به مشکلات حوضه آبریز سد سفیدرود اشاره کرد و متذکر شد: میزان آبگیری سدهای بالادست سفیدرود بهتر از ما نبوده و دچار کاهش آورد هستند؛ البته حوضه آبریز سد مدیر واحد دارد و لذا حق آبه و تعادل در آبگیری پایش می شود.
وی با بیان اینکه از ابتدای مهرماه سال جاری تاکنون شاهد کاهش ۴۰ درصدی آورد رودخانه های گیلان به دلیل کاهش بارش ها بودیم، عنوان کرد: گیلان ۹۰۰۰ هکتار آب بندان دارد که در فصل کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیرعامل آب منطقه ای گیلان با اشاره به لایروبی آب بندان ها از دو محل، خاطرنشان کرد: لایروبی آب بندان ها هم از محل اعتبارات جهاد کشاورزی و هم از محل تبصره ۸ قانون بودجه(تأمین هزینه لایروبی با خاک استحصال شده از آب بندان) انجام می شود.
وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی گیلان سال گذشته لایروبی ۲۵۰ هکتار و امسال ۳۰۰ هکتار از آب بندان ها را در دست انجام دارد؛ آب منطقه ای استان نیز لایروبی ۴۰۰ هکتار از آب بندان ها را طی دو سال گذشته انجام داده که هم اکنون پیشرفت ۴۰ درصدی دارد.
خرّمی با بیان اینکه هر ساله در ماه های پایانی سال علاوه بر لایروبی انهار و آب بندان ها، ترمیم سردهنه ها را اجرایی می کنیم، اضافه کرد: ۵۰۰ سردهنه خاکی مهم داریم که با تجهیزات مکانیکی بسته می شود لذا کشاورزان تقویم زراعی را رعایت کنند تا مشکلی در جهت تأمین آب نداشته باشیم.
وی همچنین به پیشرفت ۵۵ درصدی سد شفارود به دنبال جابجایی پیمانکار پروژه اشاره و بیان کرد: سد دیورش نیز دارای پیشرفت ۷۴ درصدی بوده و پیمانکار مشغول کار است و امیدواریم تا سال آینده به مرحله آبگیری برسد.
مدیرعامل آب منطقه ای گیلان با اشاره به پیشرفت ۸۵ درصدی بدنه سد پلرود به عنوان بزرگترین سد ساخته شده در استان پس از انقلاب، تصریح کرد: این سد که قابلیت مدیریت بالغ بر ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب را در منطقه دارد، تا پایان سال به طور آزمایشی آبگیری می شود، اما سال آینده شاهد اتمام پروژه و آبگیری رسمی سد خواهیم بود.
وی آب مصرفی گیلان در سال را سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب دانست و عنوان کرد: ۹۰ درصد این آب در بخش کشاورزی مصرف می شود؛ البته دو میلیارد مترمکعب آن وابسته به سد سفیدرود است و یک میلیارد مترمکعب دیگر از منابع داخلی استان و ۳۰۰ میلیون مترمکعب از طریق آب های زیرزمینی تأمین می شود.
خرّمی با اشاره به تعریف ۱۱ سد لاستیکی در گیلان، تصریح کرد: در حال حاضر چهار سد به بهره برداری رسیده و دو سد از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور، آماده بهره برداری است؛ سه سد دیگر در دست اجرا بوده و میانگین پیشرفت فیزیکی ۷۰ تا ۸۰ درصد دارند و امیدواریم تا اوایل سال آتی تکمیل شوند. همچنین عملیات اجرایی یک سد جدید را آغاز کردیم.
وی در پایان از رفع تصرف ۶۰ هکتاری اراضی بستر رودخانه ها با همکاری دستگاه قضایی خبر داد و خاطرنشان کرد: چهار پروژه آبرسانی شرب را آماده افتتاح داریم که ارزش کنونی آنها ۱۲۰۰ میلیارد تومان است؛ همچنین در سال جاری پروژه های تأمین آب شرب تالش و رینگ آب لاهیجان و مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی آستانه اشرفیه و تصفیه خانه طول لات را به مرحله بهره برداری رساندیم.