سرپرست شرکت سهامی آب منطقهای گیلان؛
به گزارش روابط عمومی آب منطقه گیلان، دکتر مجید نیکخوی، سرپرست شرکت سهامی آب منطقهای گیلان در نشست هماندیشی با اصحاب رسانه اظهار کرد: گیلان سالانه دارای حدود 14 میلیارد مترمکعب نزولات جوی است و این میزان برای کشور حدود 90 میلیارد مترمکعب است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مدیریت آب در گیلان به صورت تناوبی است، افزود: از نزولات جوی بدست آمده حدود هشت میلیارد متر مکعب تبخیر میشود که برای حدود 6 و نیم میلیارد مترمکعب دیگر برنامهریزی صورت میگیرد. همچنین حدود یک میلیارد و 800 مترمکعب منابع آب زیرزمینی داریم که حدود 320 میلیون مترمکعب در طول فصل مدیریت میشود.
دکتر نیکخوی با بیان اینکه کل آب مصرفی در گیلان 3 و نیم میلیارد مترمکعب است، گفت: در استان 15 هزار و 800 چشمه، 50 هزار حلقه چاه و یک قنات داریم که مصرف کل آب شرب استان 130 میلیون مترمکعب است و همچنین دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی مصرف میشود.
سرپرست شرکت سهامی آب منطقهای گیلان با اشاره به اینکه با بهرهبرداری از سد آیتالله بهجت(ره) در شهربیجار ظرفیت خوبی برای 70 درصد استان ایجاد شد، تصریح کرد: آب این سد با سختی زیر 100 در دنیا کمنظیر است و هیچ آب معدنی در دنیا به این ایدهآلی نمیباشد، سد آیتالله بهجت(ره) آب شرب شهرهای انزلی، خمام، رشت، سیاهکل، لنگرود، کیاشهر، شلمان و کومله را تامین میکند؛ عملیات اجرایی سد دیورش برای تامین آب شرب شهرستان رودبار نیز آغاز شده است.
وی با بیان اینکه هدف از ایجاد نیروگاه برق آبی این است که از آب به عنوان انرژی پاک خدادادی استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: 54 رشته رودخانه در گیلان داریم که هر رودخانه میتواند 50 مگاوات برق تولید کند و با توجه به شرایطی که اکنون داریم و تاکید ما بر اقتصاد مقاومتی است، میتوانیم با بهرهگیری از این منابع ارزشمند الهی به اقتصاد استان و کشور کمک کنیم لذا باید زیرساختهای لازم فراهم شود در حال حاضر نیز هسته اصل نیروگاه برق آبی را هم یکی از اساتید برتر دانشگاه شریف طراحی کردند و خوشبختانه اکنون در طراحی سدها و نیروگاههای خود به خارج نیازی نداریم.
دکتر نیکخوی با بیان اینکه برنامههایی که داریم آرمانی نیست و باید همه با همکاری یکدیگر، کمک کنیم تا اشتغالزایی در استان افزایش یابد، میتوانیم حدود 100 ایستگاه پرورش ماهی خاویاری در پایان هر 54 رودخانه راهاندازی کنیم و آمادگی داریم که تمهیدات آبی لازم در این زمینه را فراهم آوریم.
وی آب را موجود زنده دانست و گفت: اگر در رودخانهای شاهد مسیر پر پیچ و خم هستیم به دلیل این است که باعث میشود تا در مواقع سیلاب از شتاب آب بکاهد و مانع بروز خسارات فراوان شود لذا باید به روش خوش رفتارانه با رودخانه برخورد کنیم. تا پایان سال مالی باید چهار سد لاستیکی و تا پایان سال بعد 7 سد لاستیکی را در استان افتتاح کنیم.
بنابر تخصص آب منطقهای ساماندهی رودخانه ها به این نهاد واگذار شد
سرپرست شرکت سهامی آب منطقهای گیلان با تاکید بر اینکه هیچ تصمیمی در آب گیلان بدون هماندیشی در اتاق فکر گرفته نمیشود، در خصوص ساماندهی رودخانه های زرجوب و گوهررود رشت بیان کرد: ساماندهی و بهسازی و رفع آلودگی از رودخانههای زرجوب و گوهررود طی ابلاغیهایی در 11 شهریور سالجاری از سوی دکتر جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور به آب منطقهای گیلان واگذار شد و آب منطقهای نیز طی نامهای به مهندس شعبانپور، معاون امور عمرانی استاندار گیلان اعلام کرد که با توجه به کار تیمی بودن پروژه، نیاز به تشکیل کارگروهی جهت راهبری این پروژه داریم که حضور شهرداری، آب منطقهای، منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، دانشگاه علوم پزشکی و... در این کارگروه ضروری است. حدود 12 کارگروه در سطح بسیار بالا و با حضور بهترینهای ایران در زمینه علم تصفیه شیرآبه تشکیل شد و نظرات کارگروه را به ستاد مدیریت بحران ارائه کردیم.
دکتر نیکخوی ادامه داد: منبع آلودگی رودخانههای زرجوب و گوهررود شیرابه زبالهها، فاضلاب کارخانجات و شهرصنعتی، فاضلابهای انسانی و بیمارستانی است.
وی اضافه کرد: بنابر تخصص شرکت سهامی آب منطقهای در ساماندهی رودخانه ها لذا راهوری پروژه بهسازی روخانههای زرجوب و گوهررود را به این نهاد واگذار کردند، هیچوقت آب منطقهای در زمینه معماری که تخصصی ندارد، نظر نمیدهد؛ از شهرداری میخواهیم برای زبالهها فکری کند زیرا اگر از همین امروز زبالهای نریزیم با توجه به حجم زبالههای موجود تا 15 سال آینده زباله داریم و انشاءالله با همکاری یکدیگر بتوانیم به مردم استان و شهر رشت خدمات بهتری ارائه دهیم و اینکه مجری طرح چه کسی باشد، مهم نیست.