لایروبی کانال BP1 در گیلان گامی مؤثر در افزایش راندمان انتقال آب زراعی

عملیات لایروبی در کانال انتقال آب BP1 توسط تیم‌های کارشناسی شرکت آب منطقه‌ای و شرکت بهره‌برداری اجرا گردید.

       مرتضی میرزایی لیما، مدیر بهره‌برداری و نگهداری از سد و شبکه‌های آبیاری و زهکشی شرکت سهامی آب منطقه‌ای گیلان، از اجرای عملیات لایروبی در کانال انتقال آب BP1 خبر داد و گفت: «با توجه به وقوع ۴ دوره خشکسالی اخیر و ضرورت بهره‌برداری حداکثری از منابع آبی موجود، تیم‌های کارشناسی شرکت آب منطقه‌ای و شرکت بهره‌برداری، بازدیدهای میدانی گسترده‌ای را برای آسیب‌شناسی توزیع آب در شبکه انجام دادند که بر اساس نتایج آن، تعدادی از کانال‌ها و انهار در اولویت لایروبی قرار گرفتند.»
وی افزود: «کانال BP1 که از نوع لاینینگ بتنی با دبی طراحی ۴ متر مکعب بر ثانیه است، نقش کلیدی در تأمین آب زراعی حدود ۱۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی مناطق بازقلعه، نصرالله‌آباد، شیخ علی‌بست و بخش‌هایی از منطقه چهارده‌رو ایفا می‌کند. این عملیات هم‌زمان با آغاز آب‌گذاری شبکه انجام شد و خوشبختانه هم‌اکنون کانال در وضعیت مطلوبی قرار دارد.»
مدیر بهره‌برداری و نگهداری از سد و شبکه های آبیاری و زهکشی آب منطقه‌ای گیلان با اشاره به تصاویر منتشر شده از روند لایروبی، تصریح کرد: «رسوبات لایروبی شده در حاشیه کانال دپو گردیده و نتایج نشان می‌دهد که با این اقدام، سرعت جریان آب در کانال به میزان قابل‌ توجهی افزایش یافته است که خود تأثیر مستقیمی بر بهبود تأمین آب مورد نیاز کشاورزان منطقه خواهد داشت.»
روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه‌ای گیلان اعلام می‌دارد که پایش مستمر شبکه‌های آبیاری و انجام اقدامات پیشگیرانه، در دستور کار این شرکت قرار داشته و هماهنگی با بهره‌برداران محلی برای استفاده بهینه از ظرفیت‌های آبی، تداوم خواهد یافت.

کد خبر: 2929
  تاریخ خبر : سه‌شنبه 9 تیر 1405
  آخرین به‌روزرسانی : سه‌شنبه 9 تیر 1405
 دبیر خبر
 55