مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گیلان در نشست خبری با اصحاب رسانه در آستارا مطرح کرد:

نهضت سد سازی در استان گیلان به راه انداخته ایم / بیش از 3 هزار نفر در کارگاههای سد سازی در استان گیلان اشتغال دارند

مهندس کاظم لطفی مدیر عامل آب منطقه ای گیلان در جمع اصحاب رسانه در شهرستان آستارا اظهار داشت : در شرایطی قرار داریم که با تغییر اقلیم در کره زمین مواجه ایم و مساله آب در خاورمیانه در قرن اخیر بی سابقه بوده است.

مهندس کاظم لطفی مدیر عامل آب منطقه ای گیلان در جمع اصحاب رسانه در شهرستان آستارا اظهار داشت :  در شرایطی قرار داریم که با تغییر اقلیم در کره زمین مواجه ایم و مساله آب در خاورمیانه در قرن اخیر بی سابقه بوده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان با اشاره به ۵۹ هزار کیلومتر مربع مساحت حوضه سپید رود بزرگ گفت: این حوضه چهار برابر مساحت استان گیلان بوده و در ۵۰ سال گذشته از سالانه ۴ میلیارد متر مکعب ذخیره به یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب رسیده که با این شرایط در آینده نزدیک تهدیدات کم آبی به استان گیلان خواهد رسید.

وی با بیان برنامه های تامین آب توسط  شرکت آب منطقه ای گیلان گفت : برنامه ریزی برای بهره گیری از آب ۵۴ رودخانه جاری داخل استان انجام شده و باید سدهایی احداث کنیم که حوضه آب آن در داخل استان باشد که بتوانیم  منابع آب را در داخل استان مدیریت کنیم .

لطفی اضافه کرد : از سال ۹۵ تا کنون نهضت سد سازی در استان گیلان دایر کردیم و ۱۴ سد در حال احداث داریم و ادامه داد در شهرستان آستارا با احداث کوتاهترین سد کشور به روش RCC  با پیشرفت فیزیکی 20 درصدی که در هفته دولت سال 98 مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت، آب ۱۴ روستای این شهرستان تامین خواهدشد.

وی با اشاره به مشکلات تامین مصالح و تامین منابع مالی سد ملاهادی آستارا گفت: با توجه به پیگیری ها و تصمیمات اتخاذ شده در بازدید امروز  انشاالله این موارد مرتفع خواهد شد و ادامه داد : یکی از دغدغه هایی اساسی  مردم این شهرستان عدم آب شرب روستایی با کیفیت وتهدید  خشکسالی اراضی آنها است که با احداث این سد و همجنین در بخش تامین آب شرب شهر آستارا نیز با استفاده از آب رودخانه چلوند و ایجاد سدی روی این رودخانه ، در ۵۰ سال آینده آستارا با مشکل آب مواجه نخواهد شد و افزود : اگر این تامین آب را امروز جدی نگیریم شهرستان آستارا با مشکل روبرو خواهد شد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گیلان یادآور شد اگر در فصل زراعی امسال به کمک  کشاورزانی که خارج از حوضه سد سفیدرود قرار داشتند نمی رسیدیم قطعا در فصل زراعی کشاورزان متحمل ضرر می شدند .

مهندس لطفی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۴۴ درصدی  سد شفارود در شهرستان رضوانشهر گفت این سد  در پایان سال ۹۸ به آبگیری می رسد  و ادامه داد در شهرستان ماسال سد لاستیکی خالکایی در دست احداث داریم و  همچنین در شهرستان فومن سد لاستیکی باغبانان به اتمام رسیده است.

وی اضافه کرد در شهرستان  صومعه سرا نیز سدی با ۳۰ درصد پیشرفت  فیزیکی در حال اجرا داریم و ادامه داد بزرگترین سازه غرب گیلان که سد لاسک است و با اعتباری بالغ بر۲۳۰ میلیارد تومان در آینده ای نزدیک عملیات اجرایی آن آغاز  که در طول چهار سال به بهره برداری خواهد رسید.

وی با بیان پیشرفت فیزیکی  ۵۰ درصدی سد فخر آباد در شهرستان رشت اظهار داشت  که این سد در اوایل سال ۹۸ به بهره برداری می رسد و ادامه داد سد پهلوان بست در لنگرود با ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی بر روی رودخانه شلمانرود در آینده نزدیک به بهره برداری خواهد رسید.

وی سد پلرود را  یکی از سدهای بزرگ استان دانست و افزود این سد  با ۶۸ درصد پیشرفت فیزیکی  در سال آینده آبگیری خواهد شد .

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان با اشاره به رونق اشتغال در بحث سد سازی گفت: اکنون بیش از  ۳ هزار نفر در ۱۸ کارگاه مرتبط با سد سازی گیلان مشغول به کار هستند و با توجه به برنامه ششم توسعه در استان گیلان ۱۶ سد در مدار بهره برداری قرار خواهد گرفت که با این تعداد سد،  ۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد مکعب آب را مدیریت می‌کنیم که در این صورت  استان گیلان یکی از استانهای ثروتمند و  پایدار در تامین آب خواهد بود .

لطفی گفت : اگر بافت جمعیتی گیلان تغییر کند و این بافت به صورت ناموزون حرکت کند برای تامین آب به مشکل روبرو خواهد شدو  ادامه داد : استان گیلان، محیط زیست شکننده ای دارد که مهاجرت به این استان مشکلاتی را در پی خواهد داشت .

وی در ادامه با اشاره به تهدیدهای آب شهرستان آستارا گفت: یکی از بزرگترین تهدید های آستارا ورود سیلاب رودخانه آستاراچای به شهر می باشد و نیاز به ۱۳ کیلومتر دیواره‌سازی بود که نزدیک ۹ کیلومتر آن انجام شده و برای ۴ کیلومتر باقیمانده ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که از طریق اعتبارات متمرکز کشوری تامین اعتبار شده و با اجرای پروتکل مرزی تا پایان سال ۹۹ این دیواره سازی به اتمام خواهد رسید.

لطفی تاکید کرد : ۴۰ هکتار از آب بندان های آستارا در جهت تامین آب کشاورزی ساماندهی خواهد شد و خاطر نشان کرد :در بحث تامین آب برای کل جمعیت آستارا از سد چلوند استفاده خواهد شد که این سد در دست مطالعه قرار دارد که انشاالله تمامی مردم شهرستان از این آب بهره مند خواهند شد .

کد خبر: 1249
  تاریخ خبر : یکشنبه 13 آبان 1397
  آخرین به‌روزرسانی : دوشنبه 14 آبان 1397
 دبیر خبر
 877