اسدالله عباسی:

کاستی های حوزه آب گیلان را به گردن هم نیندازیم مسئولان باید در کنار کشاورزان باشند

نماینده مردم شهرستان های رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی گفت: در بخش مدیریت منابع آب، همه باید به هم کمک کنیم و کاستی ها را به گردن یکدیگر نیندازیم.

به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای گیلان، اسدالله عباسی گفت: همه مسئولان و دستگاه ها از جمله جهاد کشاورزی، آب منطقه ای، فرمانداری ها، بخشداری ها، دهیاری ها و… بایستی همکاری های لازم را در این بخش انجام دهند تا با توجه به مشکل کم آبی، سال زراعی جاری را با موفقیت پشت سر بگذاریم.

وی انسجام مدیریتی را در این حوزه مهم ارزیابی کرد و خاطرنشان کرد: لازم است مسئولان در گزارش تطبیقی سال گذشته با امسال، اقدامات انجام شده را به مردم اعلام کنند.

عباسی با بیان اینکه مسئولان بایستی در کنار کشاورزان باشند و از آنها فاصله نگیرند، ادامه داد: مسئولان با توجه به وضعیت موجود منابع آبی، به منظور همراهی بیشتر مردم برای جلوگیری از هدررفت آب، گزارش های لازم را به آنان ارائه دهند.

نماینده رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری جلسه های مختلف در گیلان با هدف مدیریت منابع آب استان برای سال زراعی جاری، کشاورزان را نیز در پشت سرگذاشتن سال زراعی موفق دارای وظایفی دانست و افزود: کشاورزان باید با اتفاق نظر، تفاهم، صبر و حوصله در کنار مسئولان سختی های کمبود آب زراعی را پشت سر بگذارند.

عباسی به وجود مشکلاتی در گیلان از نظر هدایت آب های سطحی، مهار آب های شیرین و هدایت آب به مزارع اشاره و اضافه کرد: تا زمانی که سدهای پلرود و شفارود به اتمام نرسند، نگرانی هایی در پایین دست وجود دارد.

وی در خاتمه سخنانش با اشاره به مساعدت دکتر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه برای در نظر گرفتن اعتبار در خصوص مدیریت آب کشاورزی استان، خواستار تخصیص و ابلاغ سریع تر منابع مالی یادشده شد.

نشاء عمومی برنج در مزارع استان گیلان آغاز شده است

گیلان دارای ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار است که از این میزان، ۱۸۰ هزار هکتار آن از طریق کانال های آبرسانی از آب سد سفیدرود آبیاری می شوند و بقیه نیز از آب بندان ها و رودخانه های داخلی استان استفاده می کنند.

آب گذاری کانال های آب رسانی مرکز، شرق و غرب گیلان برای آبیاری شالیزارهای استان از طریق رهاسازی آب سد سفیدرود، از شنبه هشتم اردیبهشت ماه جاری آغاز شد. برای انجام کشت برنج در گیلان ابتدا ۲ مرحله شخم (زمستانه و بهاره) از ابتدای دی ماه در زمین های شالیزاری تا اواخر فروردین ماه انجام می شود. پس از انجام ۲ مرحله شخم، عملیات خزانه گیری از فروردین ماه آغاز می شود و از پنجم تا هفتم اردیبهشت ماه به بعد نیز زمان انتقال نشاء برنج به زمین های آب تخت شده است. از این مرحله تا نیمه دوم تیرماه نیز زمان داشت برنج است و از این زمان تا نیمه شهریورماه ، کار برداشت محصول برنج انجام می شود.

استان گیلان دارای ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار است که هر سال از تبدیل یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک برداشتی آنها، حدود ۷۵۰ تا ۸۵۰ هزار تن برنج سفید به دست می آید.

 

کد خبر: 1156
  تاریخ خبر : یکشنبه 16 اردیبهشت 1397
  آخرین به‌روزرسانی : شنبه 22 اردیبهشت 1397
 دبیر خبر
 841